Step by Step
Step by Step
Step by Step

Even voorstellen….

Mijn naam is Cora Bierings en heet u van harte welkom op de website van Massage – en Pedicuresalon Step by Step. Ik ben vanaf 1 maart 2001 eigenaar van Massage en Pedicuresalon Step by Step.

In 2001 heb ik de opleiding Pedicure afgerond en ook de Diabetische Voet aantekeningen behaald in 2002. Ik ben aangesloten bij de branche organisatie voor pedicures: ProVoet. Ook sta ik vermeld bij het KRP, Kwaliteit Register voor Pedicures, dat een pedicure behandeling gegarandeerd staat voor goede kwaliteit, mede door het op peil houden van kennis en vaardigheden d.m.v. bijscholingen /nascholingen en intervisie.

Gaandeweg heb ik nog diverse massages geleerd waaronder rug/schouder/nek massages, lichaamsmassages en kruidenstempel massages, Sabaaydi genoemd. Hiervoor ben ik zelfs naar Thailand afgereisd om de Aroma Herbal Oil massage te leren en te ontdekken welke massages er nog meer zijn die je een ontspannen en weldadig gevoel geven. Mijn massages zijn dan ook klachtgericht, pijn verlichtend en een stukje ontspanning. Hierbij maak ik gebruik van verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. In juni 2010 heb ik mijn diploma Erkend Sabaaydi masseur behaald en in januari 2013 Sabaaydi Wellness masseur.

De voeten fascineerde me steeds meer en ging me er meer in verdiepen, wat voeten me meer konden vertellen….wat uiteindelijk leidde tot een 3 jarige HBO opleiding bij Total Health voor VoetreflexPlus therapeut, welke ik in juni 2013 behaald heb. Hierbij werk ik volgens de TCM (Traditional Chinese Medicine / Traditionele Chinese Geneeskunst). (Zie ook VoetreflexPlus: Specialisaties).

In 2014 kwam ik in aanraking met Guasha, welke ook werkt volgens de TCM. Guasha is een schraaptechniek, gericht op het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam en het tot stand brengen van een betere doorstroming van Qi levensenergie en bloed. Deze opleiding sluit mooi aan met wat ik bij de VoetreflexPlus heb geleerd, omdat ik hierbij ook op meridiaan banen en reflexzones werk, wat er voor zorgt dat er een goede doorstroming van bloed en Qi plaatsvindt. In maart 2014 heb ik mijn diploma Guasha therapeut in ontvangst mogen nemen. Aanvullend heb ik ook een Guasha gezichtsmassage geleerd, waarbij 12 acupressuurpunten “getriggert” worden die uw klacht mogelijk kan helpen verlichten.

In Maart 2018 heb ik de opleiding Medische Basiskennis (MBK) en de Psychosociale Basiskennis (PSBK) gevolgd bij Total Health en heb in februari 2019 mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb ik me aangesloten bij CAT (Complementair Aanvullende Therapeuten). Prestatiecode: 24009 –reflexzonetherapie én Prestatiecode: 24513 – lichaamsgerichte psychotherapie (Zie Vergoedingen) kunnen in aanmerking komen voor vergoeding, geheel of gedeeltelijk, mits u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijze.  

Ook ben ik me aan het verdiepen in Ooracupuntuur vanuit de TCM (Traditional Chinese Medicine) gezien, wat goed aansluit bij de VoetreflexPlus en de Guasha, om zo uw pijnklachten te kunnen verminderen. Is goed inzetbaar bij: Stoppen met roken, hulp bij afvallen, hooikoortsklachten en chronische klachten o.a. rugklachten.

In September 2022 heb ik de cursus Dorn therapie gevolgd. Dorn therapie is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling waarbij scheefstand van het bekken en de wervelkolom op een zachte manier wordt gecorrigeerd. De basis is altijd het corrigeren van beenlengte verschil. Ook worden alle zenuwuiteinden van de wervelkolom behandeld, wat een gunstig effect heeft op alle organen. Dorn therapie wordt vaak gegeven i.c.m. Breuss massage, die gericht is op het rekken van de wervelkolom zodat de tussenwervelschijven meer ruimte krijgt en daardoor meer kans krijgen op herstel. Het wordt op een zachte manier uitgevoerd wat een diepe ontspanning geeft.

D.m.v. bijscholingen en cursussen blijf ik me specialiseren om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Hier vindt u de door mij gevolgde opleidingen /cursussen en bijscholingen Diploma’s en Certificaten

Corona virus: Informatie omtrent het Corona virus wil ik u verwijzen naar de Algemene voorwaarden van mijn website.

Ik hoop u binnenkort te mogen verwelkomen in mijn praktijk “Massage en Pedicuresalon Step by Step” voor een therapeutische behandeling, zoals reflexzone therapie, guasha, ooracupunctuur of een ontspannende massage. Ik neem géén nieuwe cliënten meer aan voor een pedicure behandeling.

Onderstaand formulier vraagt u om uw naam en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring  om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Cora
© 2010 - 2024 Massage en Pedicuresalon Step By Step